DK-5300 Kerteminde

Atomaffald Nej Tak

BREAKING NEWS hørte vi fra Revyholdet mange gange til forårsfesten og så kom der en bette nyhed som vi grinede af... Men den 4. maj 2011 har virkeligheden igen overgået fantasien, med meldingen om at Kertinge Mark er udpeget til deponeringsplads for atomaffald. Derfor er denne side oprettet til alles brug for samling og kommentarer omkring de lokale fremtidsplaner... Brug siden til dine kommentarer og ideer! Og siden blev i starten brugt til de indsamlede 8.255 NEJ-stemmer. Med venlig hilsen og på vegne af AtomAffaldgruppen i Kerteminde Kommune: Inger Larsen, Jørgen Lindø, Ejnar Rath, Karen Fomsgaard, Else Møller, Jørgen Povlsen, Bente Køster, Erland Porsmose, Søren Larsen, Torben Andersen, Dorte Frandsen, Peter Normann, Rikke Holm, Torben Larsen Atomposten hold dig opdateret på dette link: https://sites.google.com/site/atomaffaldklarhed/home/saadan-kan-du-informere-dig

Skrevet af Jørgen Povlsen, d. 09-05-2011

Så fik vi også TV2 Fyns forsøg på at bagatellisere, hvad anbringelsen af atomaffald vil betyde for et lokalområde.
I et ynkeligt forsøg på at lave balanceret journalistik, bragtes også et interview med Gorlebens borgmester ( Gorlebens er et nordtysk depot for lav og højradioaktivt affald). Borgmesteren var glad for de mange arbejdspladser, som affaldsdepotet giver. Med bind for øjnene overser journalisten 10 års totalstop i Gorlebens for videre projektering af affaldsdepotet. Et stop som blev resultatet af en voldsom folkelig modstand mod depotet. En modstand, som stadig lever i bedste velgående (googl: Gorlebensog læs hvad journalisten også burde have læst).
I himlens navn - hvis man også skal kæmpe mod den lokale TV2 station så bliver det for alvor op ad bakke.
Jeg skriver meget gerne under på en forebyggende protestaktion.
Jeg er enig i Troels Triers argument. Risø kan beholde deres affald selv. Hvad er problemet?

E-mail:

Hjemmeside:

@health.sdu.dk

Jpovlsen

Skrevet af Sogneforeningen, d. 09-05-2011

Informationsmøde om Atomaffaldsdepot på Kertinge Mark

Sæt et X i kalenderen nu og mød op onsdag den 15. juni 2011

hvor kommunen indkalder til et informationsmøde om depotplanerne.

Mødet bliver holdt i Kerteminde by, da vi håber der kommer mange flere end det lokale forsamlingshus kan rumme.

Hold øje med siden her, hvor sted og tidspunkt bliver meldt ud når det er kendt.

Skrevet af Troels Trier, d. 09-05-2011

Vi har hørt om 6 mulige placeringer af affaldet, men oprindelig undersøgte man mulige 22 lokaliteter - blandt andet halvøen Risø.
I rapportens slutkonklusion siges det, at de alle er velegnede, så hvorfor i alverden ikke lægge det der, hvor det hele tiden har været!

Skrevet af René Tristan Lydiksen, d. 08-05-2011

Afviklingen af de tre forsøgsreaktorer på Forskningscenter Risø blev begyndt i 2000. Det forventes at oprydningen vil vare 20 år og koste ca. 1 milliard DKK. Mens de udtjente brændselsstave sendes til oparbejdning i USA forventes det at nedbrydningen af reaktorerne genererer 5.000 kubikmeter lav- og mellemradioaktivt affald som behandles i Danmark. Det er meningsløst at eksperimentere med opbevaring af atomaffald når vores i forvejen gode handelspartnere som Frankrig og Sverige allerede har ekspertisen i at håndtere atomaffald. Eksempelvis aftager Frankrig langt den største del af den samlede opbevaring af atomaffald produceret i EU. Med et budget på 1 millard DKK har vi fint råd til at sende de 5.000 m3 affald til opbevaring i eksempelvis Frankrik eller Sverige.

E-mail:

rtl

@vekso.com

Skrevet af karen fomsgaard, d. 08-05-2011

politiken har i dag søndag bragt en hel side med overskriften"På Kertinge Mark skal det ikke ligge"". Engod historie fra Svend Aage´s ejendom.

Skrevet af Gudrun Heltoft, d. 08-05-2011

Nu skriver vi lidt her - men hvordan kommer vi helt konkret videre? Skal vi mødes eller skal "nogen" lave en forening?

E-mail:

gudrunheltoft

@yahoo.dk

Skrevet af Rena Nørskov, d. 07-05-2011

Alle de tilkendegivelser virker stærkt. Jeg ser frem til et informationsmøde -snarest muligt.
Vi støtter op omkring underskriftsindsamling, når tiden er moden til det.

E-mail:

Renan

@dbmail.dk

Hjemmeside:

Skrevet af Steen Blom Kirsten, d. 07-05-2011

Jeg har skrevet en gang før her på portalen, og glæder mig over at såvel borgmester Sonja Rasmussen og 1. viceborgmesteren er imod atomaffaldsdeponering. Se link http://www.fyens.dk/article/1842145:Kerteminde--Borgmester--Kertinge-skal-ikke-have-atom-affald

E-mail:

@hotmail.com

steenblomkirsten

Skrevet af Anne Larsen, d. 07-05-2011

Hvorfor ikke bare lade det være hvor det er nu. Hvorfor skal vi modtage det affald herude på landet lige meget hvor i DK, ude på landet det er? Grav det ned, der hvor det blev "lavet"

E-mail:

@hotmail.com

anne_hins

Skrevet af Sofie og Morten og Milla Kongsted, d. 07-05-2011

Vi protesterer her fra København og ved at mange Københavnere synes det er dybt forrykt at nedgrave atomaffald på den mest idylliske, grønne ø, hvor turister valfarter til hver sommer! Vi støtter op om de projekter der bliver sat i værk. Sofie Fomsgaard

E-mail:

@gmail.com

sofiefomsgaard

Skrevet af Ib Solvang, d. 07-05-2011

Vil vil bestemt ikke have atomaffald her i kommunen - lad os portostere så kraftigt som muligt - gerne underskriftindsamling.

E-mail:

@mail.dk

ib.solvang

Skrevet af Arne Fokdal, d. 07-05-2011

Der skal overhovedet ikke deponeres atomaffald i Danmark og slet ikke på Kertinge Mark. Den smule affald vi har skal vi betale andre for at deponere. Der er masser af lande med atomkraftværker som allerede har etableret depoter og som har den nødvendige ekspertise til dette. Danmark har derimod masser af ekspertise på destruktion af kemisk affald (Kommunekemi Nyborg) som vi kan tilbyde til lande hvor de ikke har anlæg og ekspertise til dette. Dette burde være en af fordelene ved at være i EU og medlem af UN og andre samarbejdes organisationer lande imellem

E-mail:

@munkebo-borger.dk

afdairy

Skrevet af Hanne & Tom Lorenzen, d. 07-05-2011

Nej tak til atomaffald på Kertinge mark - læg det på Amager.

E-mail:

@tomlorenzen.dk

hanne

Skrevet af Nina & Knud Knudsen, d. 07-05-2011

Dyb protest selvfølgelig, vi vil gerne være med i protestgrupper, underskrift indsamling alt der kan gøre modstand mod den sindsyge ide om et atomaffaldsdepot i vores by.

E-mail:

@hotmail.com

ladbyvej14

Skrevet af Jørgen Henrik Nielsen, d. 06-05-2011

Jeg skriver hermed under på at vi ikke skal have atomaffald til Kertinge.

E-mail:

jh

@eos3.dk

Nyeste kommentarer

27.03 | 16:10

Fint vi lejer let telt den 5 juni Venlig hilsen Bendix

15.03 | 07:49

Kære Alle i Kølstrup. Her fra Ulriksholmvej 9 skal lyde et rigtig god forår ti...

23.11 | 16:25

Hej Kirsten Ja, men skriv på: http://www.123hjemmeside.dk/tl9/53259432 s...

20.11 | 08:51

Hej Jeg har tidligere modtaget jeres blad, men gør det ikke mere. Er...