DK-5300 Kerteminde

Atomaffald Nej Tak

BREAKING NEWS hørte vi fra Revyholdet mange gange til forårsfesten og så kom der en bette nyhed som vi grinede af... Men den 4. maj 2011 har virkeligheden igen overgået fantasien, med meldingen om at Kertinge Mark er udpeget til deponeringsplads for atomaffald. Derfor er denne side oprettet til alles brug for samling og kommentarer omkring de lokale fremtidsplaner... Brug siden til dine kommentarer og ideer! Og siden blev i starten brugt til de indsamlede 8.255 NEJ-stemmer. Med venlig hilsen og på vegne af AtomAffaldgruppen i Kerteminde Kommune: Inger Larsen, Jørgen Lindø, Ejnar Rath, Karen Fomsgaard, Else Møller, Jørgen Povlsen, Bente Køster, Erland Porsmose, Søren Larsen, Torben Andersen, Dorte Frandsen, Peter Normann, Rikke Holm, Torben Larsen Atomposten hold dig opdateret på dette link: https://sites.google.com/site/atomaffaldklarhed/home/saadan-kan-du-informere-dig

Skrevet af Sogneportalen, d. 14-05-2011

Atomsag op i byrådets økonomiudvalg

Skrevet af Underskriftgruppen, d. 13-05-2011

Der kommer underskriftlister ud til alle husstande i sognet som indlæg til Sognebladet ultimo maj måned.

Desuden vil underskriftindsamlere ringe på dørene rundt i kommunen i nær fremtid.

Og for dig der bor længere væk eller ikke er hjemme når der ringes på døren, kan nedenstående link bruges til protestmelding.

Skrevet af Mogens P Larsen, Andkærgård, Ladby, d. 13-05-2011

Jeg vil gerne sætte et meget stort spørgsmålstegn ved kvaliteten og troværdigheden i den rådgivning/ information, vi kan få fra danske eksperter omkring atomkraft.
Efter at jeg har læst en artikel på Politiken.dk fra den 13. marts 2011, hvor Bent Lauritzen ekspert i strålefysik samt programleder på Risø giver en vurdering af problemerne på atomkraftværket Fukushima Daiichi i Japan.
På daværende tidspunkt ved Bent Lauritzen at der nedsmeltningsproblemer og fare for nye eksplosioner.
Her udtaler han sig som Risø ekspert: Jeg er overhovedet ikke bekymret, problemerne på atomkraftværket i Japan er under kontrol. Og udviklingen på værket, giver ikke dybe panderynker hos de ansatte på Risø. Bent Lauritzen er tryk ved situationen pga. en metertyk betonvæg- er det hele godt og grundigt indkapslet, der er ingen grund til panik, fastslår han. Heller ikke de radioaktive udslip der har været, giver anledning til bekymringer, hos Bent Lauritzen.
http://politiken.dk/udland/ECE1222077/risoe-ekspert-jeg-er-overhovedet-ikke-bekymret/
Der er vist ikke noget i denne verden der kan gøre danske eksperter fra Risø udtryk, når det handler om atomkraft?

E-mail:

mogensplarsen

@dlgnet.dk

Skrevet af ´Ruth Ovesen, d. 13-05-2011

Foreløbig er det geologer, der er kommet med deres bud på mulig placering med de kriterier der er lagt for deres arbejde - jordbundsforhold, risciko for jordskælv og oversvømmelse.
Imidlertid er der tæt på en fælleseuropæisk beslutning omkring en fælles deponeringsplads for lande med meget lidt atomaffald. Risøs affald må kunne falde indenfor målgruppen til denne mulighed, og politikere må presses til stillingtagen hertil. Også for det materiale der ligger udover de 253kg brændselsstave, der er nævnt kræver særling behandling. DK skal formentlig ikke have flere atom-stationer. Pris for oprettelse af deponeringspladser er voldsom høj.
Desuden vil vi ikke være deponeringsplads for atomaffald i et område tæt befolket, særlig i sommerperioden, hvor jeg skønner befolkningstallet er fordøblet, da det er et udpræget fritidsområde for sommerhusbeboere, sejlere og badende gæster. Desuden er drikkevandsforsyningen til kommunen beliggende kun en km fra den påtænkte placering. Det er groft uforsvarligt og uacceptabelt. NEJ TAK TIL ATOMAFFALD i Kertinge. Ja Tak Til Fælleseuropæisk deponering, hvor expertice er til stede.

E-mail:

@nal-net.dk

ruth

Skrevet af Sogneportalen, d. 12-05-2011

Nej tak til atomaffald - hjælp til underskriftsindsamling søges
Torsdag 12. maj 2011 kl. 11:09

Skrevet af karen fomsgaard, d. 12-05-2011

Jeg opfordrer jer til at tilmelde jer gruppen af underskriftindsamlinger.vi har brug for rigtig mange.
ring 65323526 eller mail foms@gawenda.dk
karen fomsgaard

E-mail:

foms

@gawenda.dk

Skrevet af Claus Hamdrup, Ulriksholmvej 5, d. 12-05-2011

Hej

En anden ting i forbindelse med et evt affaldsdepot for atomaffald er !
Hvad med at klage over ejendomsvurderingerne, de vil blive relativt for høje, er det i forvejen i forhold til markedet, truslen om atomaffald på Kerteinge Mark, dette vil sætte handel med fast ejendom tilbage, med nok væsentligere lave salgspriser, hvis det vil være muligt at sælge, hvem vil være nabo til atomaffald, kan eventuelt gøres i forbindelse med underskriftindsamling (kollektivt)

E-mail:

@hotmail.com

clhamdrup

Skrevet af Karin Hagedorn, d. 12-05-2011

Det må være muligt, at Risø beholder deres atom affald. Risø har haft arbejdspladserne igen tiderne, derfor er det kun rimeligt. Det siges, at det ikke er særligt farligt affald, derfor må det kunne blive på stedet. Det er skammeligt, at man kan tvinge en befolkning til at leve med det de næste 300 år. Hvis vi tænker 300 år tilbage, hvor mange krige har der ikke været. I dag har vi også noget, der hedder terror. Jeg er med på en underskrift indsamling.

E-mail:

hagedorn

@dbmail.dk

Skrevet af Infogruppen, d. 11-05-2011

Eksperter: Intet til hinder for at sende a-skrot til Sverige

Skrevet af Gartner Flemming L. Nielsen, d. 11-05-2011

Skal mine agurker være radioaktive.
Da jeg bruger flere tusinde m3.vandingsvand hver sommer,som kommer fra en sandrevle i undergrunden, der løber ud på Kertinge Mark.Atomaffald her glem det.

E-mail:

@dbmail.dk

gartfln

Skrevet af Sogneforeningen, d. 10-05-2011

Protestunderskrift opstart

Er du frisk på at at deltage i det praktiske arbejde med at indsamle underskrifter imod deponering af atomaffald, så kontakt Karen Fomsgaard på foms@gawenda.dk eller telefon 65 32 35 26.

E-mail:

foms

@gawenda.dk

Skrevet af Sogneforeningen, d. 10-05-2011

Linket herunder viser 'forstudier til slutdepot' og er hovedkonklusionerne fra flere tykke tekniske rapporter. Læs den og få skærpet din spørgelyst og send dine spørgsmål forud for informationsmødet.

E-mail:

koelstrupsogn

@dbmail.dk

Skrevet af Helle Vahl Aalykke, d. 10-05-2011

Kære alle
Morten og jeg vil selvfølgelig gerne være med til at støtte op om protesterne mod atomaffald på Kertinge Mark.

E-mail:

@live.dk

hellevahl

Skrevet af Sogneforeningen, d. 10-05-2011

Kertinge Mark skal fjernes fra listen over mulige A-depoter!
Tirsdag 10. maj 2011 kl. 13:20
Klik herunder og kom til på Kjerteminde Avis

Skrevet af Sogneforeningen, d. 10-05-2011

Atomaffald på Kertinge mark?
De fleste har nok hørt, at Kertinge mark er forslået som sted for deponering af atomaffald fra Risø. Atomaffald lyder ikke umiddelbart godt i de fleste folks ører, men med den ringe information vi har fået er det vanskeligt at finde ud af, om det er farligt og hvor nervøse vi skal være.

Informationsmøde:
I Sogneforeningen har vi nedsat en infogruppe, der i samarbejde med Kerteminde kommune arrangerer et informationsmøde den 15. juni 2011 (sted og tid for mødet oplyses senere).
Her kommer repræsentanter fra indenrigsministeriet for at svare på alle de spørgsmål vi har om projektet.

Send spørgsmål:
Vi vil derfor opfordre jer til at sende jeres spørgsmål til gruppen på mail koelstrupsogn@dbmail.dk, alternativt i postkassen Vægterbakken 23, Så vil vi samle dem sammen og sende dem videre, så de bliver besvaret på mødet.

Vi håber, at så mange som muligt vil deltage i mødet.

Infogruppen består af:
Torben Larsen, Jørgen Lindø, Ejnar Rath og Inger K. Larsen

Underskriftgruppen er under opbygning og der kommer mere info senere

Send dine spørgsmål nu!

Nyeste kommentarer

27.03 | 16:10

Fint vi lejer let telt den 5 juni Venlig hilsen Bendix

15.03 | 07:49

Kære Alle i Kølstrup. Her fra Ulriksholmvej 9 skal lyde et rigtig god forår ti...

23.11 | 16:25

Hej Kirsten Ja, men skriv på: http://www.123hjemmeside.dk/tl9/53259432 s...

20.11 | 08:51

Hej Jeg har tidligere modtaget jeres blad, men gør det ikke mere. Er...