DK-5300 Kerteminde

Atomaffald Nej Tak

BREAKING NEWS hørte vi fra Revyholdet mange gange til forårsfesten og så kom der en bette nyhed som vi grinede af... Men den 4. maj 2011 har virkeligheden igen overgået fantasien, med meldingen om at Kertinge Mark er udpeget til deponeringsplads for atomaffald. Derfor er denne side oprettet til alles brug for samling og kommentarer omkring de lokale fremtidsplaner... Brug siden til dine kommentarer og ideer! Og siden blev i starten brugt til de indsamlede 8.255 NEJ-stemmer. Med venlig hilsen og på vegne af AtomAffaldgruppen i Kerteminde Kommune: Inger Larsen, Jørgen Lindø, Ejnar Rath, Karen Fomsgaard, Else Møller, Jørgen Povlsen, Bente Køster, Erland Porsmose, Søren Larsen, Torben Andersen, Dorte Frandsen, Peter Normann, Rikke Holm, Torben Larsen Atomposten hold dig opdateret på dette link: https://sites.google.com/site/atomaffaldklarhed/home/saadan-kan-du-informere-dig

Skrevet af Caspar, d. 12-08-2011

Greenpeace er også med på banen nu:
http://ing.dk/artikel/121048-greenpeace-begrav-atomskrottet-ved-risoe
Der er desuden kommet en artikel der beskriver slutdeponeringen :
http://geocenter.dk/xpdf/geoviden-2-2011.pdf

Jeg syntes dog vi mangler dog at få svar på hvorfor de vælger naturen/leret som en kunstigt barriere for noget de alligevel ikke kan stoppe, men kun begrænse.(dette fik jeg bekræftet et mødet på Nymarkskolen af deres eksperter. Og det står også skrevet i dokumentet fra Geocenter) Et spørgsmål om penge eller om at kunne fokusere væk fra andre områder?
Og hvis affaldet absolut skal holdes indenfor kongeriget danmark hvorfor er Grønland ikke med, når en stor del af affaldet kommer derfra(over 2000 m3 efter hvad jeg har læst ved Risø )

E-mail:

@dbmail.dk

koelstrup

Skrevet af Steen Blom Kirsten, d. 21-07-2011

Kristelig Dagblad henviser i dag til en artikel i fagbladet Ingeniøren, hvor Danmark kan sende atomaffald til slutdeponering i andre
lande og godkendt af EU. Så må vi selvsagt kræve, at etikken såvel som sikkerheden er i orden. Se desuden link http://ing.dk/artikel/119331-europaeisk-atomorganisation-vi-tager-gerne-det-danske-atomaffald

E-mail:

@gmail.com

steenblomkirsten

Skrevet af Sogneportalen, d. 17-07-2011

Så har Kommunen lavet afsnit på sin side om depotet

Skrevet af Bodil Rohde, d. 15-07-2011

Først en forsinket tak for et godt møde på Nymarksskolen.
Og hermed et link til det nye nummer af Geoviden, som kommer fra De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS).
Her fortsætter reklametogtet for en atomlosseplads - og helt klart ikke ved Risø.
(Så er der ikke noget at tjene på transport og etablering af et nyt depot for Dansk Dekommisonering!)

http://geocenter.dk/publikationer/geoviden/sognets-web-butik.html

De bedste hilsner
Bodil Rohde og Karin Meisl

E-mail:

@mail.dk

bodil.rohde

Skrevet af Sogneportalen, d. 05-07-2011

EFTERLYSNING: Kerteminde Kommune mangler foto fra Atomaffaldsmødet til brug for et tema på deres hjemmeside. Send dem I har til mailen herunder. På forhånd tak

E-mail:

koelstrupsogn

@dbmail.dk

Skrevet af Fyens stift, d. 26-06-2011

Radioaktiv heks

Skrevet af Sogneportalen, d. 22-06-2011

Se hele mødet her optaget af Munkebo Lokal TV

Skrevet af Infogruppen, d. 16-06-2011

Dagen efter: AtomAffald infomødet 15.juni 2011

Tak til alle de 305 fremmødte
Tak til de 8.255 NEJ-underskrifter
Tak for god debat og spørgelyst
Tak for støtten op til mødet
Tak til sponsorer
Tak til alle der har givet en hånd med

Skrevet af Sogneportalen, d. 16-06-2011

8255 siger nej tak til atomaffald på Kertinge Mark

Skrevet af Sogneportalen, d. 16-06-2011

Kommunen vil slå på drikkevandet

Skrevet af Sogneportalen, d. 16-06-2011

Stor interesse for borgermøde om atomaffald

Skrevet af Sogneportalen, d. 09-06-2011

Charmeoffensiv for atomaffald

Skrevet af Leif Enevig, d. 09-06-2011

Lad os foretage et tankeeksperiment: Fremtidige undersøgelser viser entydigt udfra objektive kriterier (geologi, grundvand,drikkevand, klimaændringer osv. - jvf. rapporten "Forstudier til slutdepot...") at Kertinge Mark vil være det sikreste sted at deponere atom-affald. Hvordan vil vi da reagere? Vil det være muligt i den situation at bevare et snævert lokalt fokus? I øjeblikket går det jo fint. Bortset fra få seriøse indlæg synes den fremherskende tone i debatten p.t. at være, at andre må tage sig af det ubehagelige (de kan beholde skidtet ovre på Djævleøen, i særdeleshed i Roskilde, hvor de jo nærmest selv er ude om det osv...) - altså: nej tak til at have det her, det må anbringes hos "de andre". Hvad nu (det er stadig et tankeeksperiment) hvis Kertinge Mark virkelig er det sikreste sted?
Jeg forstår godt spontane, følelsesladede reaktioner (jeg har dem selv), men i et fremadrettet perspektiv er vi nødt til at erkende, at vi har at gøre med et samfundsproblem - ikke kun med et lokalt. Ellers bliver vi næppe taget alvorligt.
Personligt er jeg selvfølgelig heller ikke begejstret ved tanken om atomaffald i nabolaget, men min holdning er, at beslutninger af denne karakter må træffes udfra en videnskabeligt holdbar analyse af, hvor sikkerheden er størst. Om det er her, andre steder i Danmark eller i udlandet ved jeg ikke, men det må der findes ud af. Jeg kan ikke se andre løsninger - vel vidende, at det går ud over den lokalbefolkning, det havner hos. Det er et dilemma, der næppe kan løses. Ingen vil jo have det. Vi A-kraft-modstandere har peget på affaldsproblemerne i mange år, og nu melder virkeligheden sig. Men vi kan ikke blot sige nej tak og glemme, at vi så siger ja tak på andres vegne. Problemet vedrører os alle.

E-mail:

hanneleif

@pc.dk

Skrevet af Rena Nørskov, d. 08-06-2011

Nogle strøtanker:
En deponi af radioaktiv affald må have konsekvenser - udover for turismen og de herboende, som bliver stavnsbunden- men også for ny tilflyttere. Hvilke børnefamilier vil flytte til Kerteminde i fremtiden? Det må have konsekvenser for skoler, dagplejer, foreningslivet mm. Det kan godt være, at der kommer få arbejdspladser med affaldet, men der forsvinder i den grad arbejdspladser for dem, der har med turisme og børn at gøre (-for ikke at tale om livskvalitet).
Jeg tænker, at det her er et moralsk og etisk spørgsmål, som er svært at diskutere, når man taler naturvidenskab og facts? Hvem kan tage ansvar for affald, som skal passes i 12 (!) generationer frem?
Vi er endt i et umuligt dilemma, som vi allerede for 30-40 år siden gik på gaden for at gøre opmærksom på (ikke kun i DK)...
Jeg er meget spændt på mødet i næste uge. Kan et dilemma overhovedet "løses" ? Er vi i stand til at finde en løsning uden taber?
Rena

E-mail:

Renan

@dbmail.dk

Skrevet af Sogneportalen, d. 07-06-2011

Så falder huspriserne i Kerteminde Kommune.

Nyeste kommentarer

27.03 | 16:10

Fint vi lejer let telt den 5 juni Venlig hilsen Bendix

15.03 | 07:49

Kære Alle i Kølstrup. Her fra Ulriksholmvej 9 skal lyde et rigtig god forår ti...

23.11 | 16:25

Hej Kirsten Ja, men skriv på: http://www.123hjemmeside.dk/tl9/53259432 s...

20.11 | 08:51

Hej Jeg har tidligere modtaget jeres blad, men gør det ikke mere. Er...